Bart Lens">

Bart Lens (Bouwmeester Bokrijk en curator Openluchtmuseum)

Bart Lens is architect, Bouwmeester Bokrijk en curator Openluchtmuseum. Hij behaalde in 1982 zijn diploma aan het Provinciaal Hoger Architectuur Instituut. In 1995 begon zijn eigen bureau in Hasselt, Lens°ass. Sinds kort is Bart Lens gastdocent aan de Sint-Lucas Instituten in Gent en Brussel voor de afdeling Architectuur.

"De survival van het Bokrijk Openluchtmuseum gaat niet alleen over inhoud, maar ook over het derde leven dat de selectie van bij elkaar geplaatste monumenten zal ondergaan. Het is levend erfgoed."

Functie: architect

Leeftijd: 58

Woonplaats: Hasselt

Bart Lens behaalde in 1982 zijn diploma aan het Provinciaal Hoger Architectuur Instituut. Na een stage bij Jo Spaas in Sint-Huibrechts-Lille heeft hij ervaring opgedaan bij verschillende architecten zoals M. Jaspers (Projecten: SAS Hotel te Brussel, Cera te Leuven, Limeparts te Genk en het hoofdkantoor van de Kredietbank Real Estate Division).

In 1995 begon zijn eigen bureau in Hasselt, Lens°ass. Het bedrijf is een jong en dynamisch team en staat garant voor innovatieve projecten zoals interieurs, winkels, industriële complexen en woonerven. De grote zorg voor het interieur in al zijn facetten is een constante preoccupatie. Het formuleren van een zo helder mogelijk concept ligt aan de basis van elk ontwerp. Met een juiste materiaalkeuze en beheerste detaillering ontstaan creaties die rust en sereniteit uitstralen. In Hasselt is de naam Lens onlosmakelijk verbonden met hippe renovatieprojecten zoals het vroegere postgebouw aan de Havermarkt en het nieuwe gerechtsgebouw aan het station van Hasselt.

Onlangs (2014) opende Lens in Brussel het restaurant AUB SVP samen met zijn zoon Joris Lens en Mathias Dircx. Hij is niet alleen mede-eigenaar maar tekende uiteraard ook voor de inrichting.

Sinds kort is Bart Lens gastdocent aan de Sint-Lucas Instituten in Gent en Brussel voor de afdeling Architectuur.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief