Denis Dujardin">

Denis Dujardin (consultant landschap en stedenbouw)

Denis Dujardin is een Vlaams “nomadisch” consultant inzake Landschap en Stedenbouw, en ontwerpt verschillende settings in diverse scenografische contexten. Hij is docent “Paysage” en “Lieux d’expressions” aan de Université Catholique de Louvain-la-Neuve, faculteit Architectuur in Doornik en gastdocent aan diverse binnen- en buitenlandse architectuur- en stedenbouwopleidingen. Hij schrijft ook essays over Kunst, meer specifiek over schilderkunst, en profileert zich als botanisch expert, iets wat in de landschapsarchitectuur onontbeerlijk is, en is derhalve van 2009 tot op heden voorzitter van het internationale tuinen-event in St-Jean-de-Beauregard (samen met Piet Oudolf (High Line New York) / Patrick Blanc (Murs végétals; Quai Branly) / Adrian Bloom (Engels tuinautoriteit) / Kevin Hobbs (Hilliers arboretum) / Martyn Rix (Internationaal geprezen tuin-auteur).

Waar architectuur is, wordt de ruimte rondom “open” of “plat” gemaakt. Land-, wegenis- en natuurbouwers houden het onbebouwde open. Ze zijn de “Platmakers”. Zonder hen verandert “open & plat” in bos en wild.

Functie: zaakvoerder Denis Dujardin BVBA 
Landscape-Urbanism-Scenography

Leeftijd: 59

Woonplaats: Kortrijk

 

In welke stad (ter wereld) zou je het beste gedijen en waarom?
Berlijn. De ruimtelijke structuur van de stad geeft het gevoel alsof het landschap door de stad heen kruipt.

Welk gebouw/plek/publieke ruimte roept voor jou instant jeugdherinneringen op en waarom?
Het stationnetje van Hoeilaart omwille van Nero-strips.

Aan welk architecturaal/stedenbouwkundig project in Vlaanderen en/of Brussel had je graag meegewerkt en waarom?
Geen enkel in het bijzonder. Ik werk aan een aantal projecten van schaal, waar ik met hart en ziel mee bezig ben, zoals de publieke ruimte en het landschap rond het Stationsproject in Mechelen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief