Minne De Meyer Engelbeen (foto: Wouter Maeckelberghe)">

Minne De Meyer Engelbeen

lid van het F/a Curatorenteam 2021

“Voor mij is één van de belangrijkste thema’s die we aanraken hoe materialen in transit kunnen zijn. Dat sluit volgens mij erg aan bij de circulaire architectuur en het hergebruik van materialen.”

Beroep en opleiding Student Master in de architectuur, student Florist.

Leeftijd 24

Woonplaats Sint-Joost-Ten-Node

Wat is volgens jou op dit moment In transit?

Dit vraagt om een tegenvraag: Is er iets dat ooit niet in transit zal (of mag) zijn? Al zijn de laatste jaren wel bepaalde thema’s in transit die ondertussen bijna als een vanzelfsprekendheid aanschouwt worden. De zoektocht naar groen en water in de stad is zo een goed voorbeeld, publieke stukken groen en water beginnen in Brussel een plek te krijgen, bestaande parken zien meer interventies en tijdelijke installaties passeren. Een problematiek die momenteel continu nieuwe antwoorden krijgt zolang organisaties zoals pool is cool de stad blijven uitdagen.

Wat zou er volgens jou In transit moeten zijn?

Hier komt de tegenvraag weer: Wat zou er niet in transit moeten zijn? In een continu veranderend wereldbeeld is kritisch denken en verandering noodzakelijk. Zo is de migratiecrisis bijvoorbeeld geen nieuw fenomeen maar heeft het wel dringend nood aan een architecturale insteek. Tijdelijke en kwaliteitsvolle woonvoorzieningen voor alle types mensen in transit. De steden en zijn buitenwijken kennen een positieve groei naar densiteit toe maar de scholen in de steden kunnen de hoeveelheid mogelijke leerlingen niet opvangen, terwijl wij onderwijs als een basisrecht aanschouwen. Alles vraagt om een antwoord, meestal in de vorm van een aanpassing, op deze manier gaan ook wij als mensen altijd in transit zijn.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief