Sofie Renap (foto: Wouter Maeckelberghe)">

Sofie Renap

lid van het F/a Curatorenteam 2021

"We gingen niet alleen op zoek naar kwalitatieve architectuur, de link met het thema moest ook heel duidelijk zijn.”

Beroep en opleiding Master in de kunstwetenschappen, student voorbereidingsprogramma filosofie. Freelance projectmanager en curator.

Leeftijd 24

Woonplaats Borgerhout

Wat is volgens jou op dit moment In transit?

Het is misschien een voor-de-hand-liggend antwoord, maar ik kan er om dezelfde reden niet omheen: COVID en zijn veiligheidsmaatregelen zorgden voor een stilstand in mijn en ieders leven. Voor mij heeft dat de tijd vrijgegeven die ik nodig had om over mezelf te reflecteren (ja echt, het is zo cliché als het klinkt), om te ontdekken wie/wat ik ben en wat ik graag zou willen doen. Ik ben ‘naar binnen’ gegaan om met volle goesting weer naar buiten te komen.

Wat zou er volgens jou In transit moeten zijn?

Ik denk dat onze gehaaste gewoontes de laatste tijd enorm onder een vergrootglas terechtgekomen zijn. We zijn als mensen niet gemaakt om ons te haasten van de ene hobby of studie naar de andere job en nog andere vrienden, om nog maar te zwijgen van een huishouden met eventueel kinderen daarnaast. Ik geef graag een pleidooi voor ‘slow’ als katalysator voor de andere belangrijke dingen waar we over moeten nadenken. Slow travel, slow cooking, slow fashion… Kortom, slow life met alle positieve gevolgen van dien; beter voor het milieu, en voor ons eigen welbevinden.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief