Babel

Babel

→ Oostende

Babel is beeldend muziektheater.

Live op scène dissecteert architect en theatermaker Steve Salembier de 21ste-eeuwse metropool als een permanent onaangepaste biotoop gewrongen tussen de megalomanie van het stedelijke landschap en de schaalverkleining binnen de intieme leefwereld van het vereenzaamde individu. Aan de hand van maquettes, fotografie, video en projectie toont hij hoe de verhoudingen tussen de mens en zijn leefomgeving fundamenteel gewijzigd worden en dagelijks onderworpen zijn aan extreme condities. 

Babel
(foto: Kurt Van der Elst)

Op de grens tussen architectuur en theater

Drijvend op de klanklandschappen van ZONDERWERK (Linde Carrijn & Dijf Sanders) wordt Babel een voorstelling met de beat als ademhaling van een hedendaagse kosmopool.

Steve Salembier (Atelier Bildraum) werkt op de grens tussen architectuur en theater, in het spanningsveld tussen het statische en bewegende, het blijvende en het vergankelijke. Na de eerdere voorstellingen Bildraum (2014) over het huis en In between violet & green (2017) over het landschap, focust Steve Salembier in Babel op de stad in beweging.

(foto: Kurt Van der Elst)

De Grote Post verwelkomt artiesten en publiek op een gastvrije plek, waar verbinden, beleven en verbeelden centraal staan. Het gebouw van De Grote Post werd in de jaren ‘40 door Gaston Eysselinck ontworpen als een plek van transit, een modernistisch postgebouw met een functionele invulling, maar ook met artistieke accenten, waar het goed was om even stil te staan bij de schoonheid ervan. Het perfecte kader voor dit Festival van de architectuur.

(foto: Kurt Van der Elst)

Credits Babel

concept, tekst & spel Steve Salembier
soundtrack ZONDERWERK (Linde Carrijn & Dijf Sanders)
dramaturgie Tom Rummens
licht, geluid & video Pino Etz
productieleiding Rozemarijn Van Kalmthout
productie LOD muziektheater
met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid, tax shelter partner Flanders Tax Shelter

Babel is copresentatie met KAAP.

Praktische info

Locatie

De Grote Post
Hendrik Serruyslaan 18 A

8400 Oostende

Routebeschrijving Koop je ticket

Van

19:00u

Tot

20:30u

Duur

1u30

Toegangsprijs

€ 16

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief