Buitenschoolse kinderopvang OkieDokie Kortemark (copyright Tim Van de Velde)

Buitenschoolse kinderopvang OkieDokie Kortemark

→ Kortemark

Nadat een lokale vestiging van het gemeenschapsonderwijs was gesloten, gaf het gemeentebestuur via de WinVorm-procedure B-ILD de opdracht om het bestaande prefabpaviljoen om te bouwen tot lokalen voor kinderopvang.

B-ILD vertrouwde op krachtige geometrie om het gebouw opgewassen te maken tegen zijn gefragmenteerde omgeving en om het binnenin te organiseren.

Rondom de behouden betonnen skeletstructuur kwam een mantel van symmetrische gevels met metselwerk in witte strengpersstenen, en met afgeschuinde vensternissen die uitnodigen om tegen te leunen.

Een centraal gepositioneerd, zeshoekig volume deelt vanbinnen de open ruimte tussen het plafond op, met zichtbare betonnen balken en de rode vloer.
Dit volume verzamelt alle dienstruimtes voor het kinderopvangprogramma.

Er rond liggen links en rechts twee speelzones voor twee leefgroepen en achteraan bevindt zich een kleinere huiswerkklas. Door binnenvensters kunnen de opvoed(st)ers vanuit de keuken in de centrale zeshoek de kinderen in de huiswerkklas in de gaten houden, al ontsnappen twee leesnissen wel aan die controle.

 

D/a - Inschrijvingen Buitenschoolse kinderopvang OkieDokie Kortemark

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Praktische info

Locatie

Ichtegemstraat 15
8610 Kortemark

Routebeschrijving

Tijdstippen

Geleide rondleidingen om 14u en 15u.
Maximum 15 personen per rondleiding.

Toegangsprijs

Gratis

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief