D/a: Ontwerpbureau B-architecten, B-bis en B-city

→ Antwerpen

Naast het doorlopende programma organiseert B ook een reeks lezingen rond onze werking en een selectie lopende projecten. Per lezing is er een maximaal aantal deelnemers van 30 personen toegelaten.

Schrijf je in voor de lezingen via het formulier onderaan deze pagina. 

 

Anyplace

Twintig jaar geleden namen B-architecten, B-bis en B-city hun intrek in een voormalige diamantslijperij achter het Antwerpse Centraal Station. Vandaag is Anyplace een plek waar gewoond en gewerkt wordt, samen en apart. De binnentuin wordt collectief gebruikt door bewoners en werknemers en vormt een informele rust- en ontmoetingsplaats.

De keuze voor de stationsbuurt en de site gebeurde zeer bewust en past binnen de visie van B op Second Life, nieuwe woonvormen en een verdichte stedelijkheid, ontworpen met het oog op een optimale mix van beleving, concentratie, duurzaamheid, gelijkwaardigheid, kwaliteit, menselijke maat en technologie.

©Ilse Liekens

B-architecten, B-bis en B-city houden er niet enkel op architecturaal vlak een duidelijke visie op na. Sinds enkele jaren werkt het ontwerpbureau volledig zelfsturend: dit is een progressieve organisatiestructuur die hiërarchie bewust overboord gooit en waarbij elk van de meer dan zestig werknemers autonoom werkt en eigen verantwoordelijkheid draagt over zijn of haar functie.

Op die manier tracht B op een doordachte manier bij te dragen aan het straatbeeld van morgen. Gekende projecten zijn onder meer De Grote Post (Oostende), Muntpunt (Brussel), Turnova (Turnhout) en de Beursschouwburg (Brussel).

Op zondag 17 oktober gooien de ontwerpers hun deuren open en gunnen ze het grote publiek een blik achter de schermen van Anyplace, het hoofdkwartier van B.

©Ilse Liekens

Algemeen programma

Vrije toegang op de site tussen 11 en 16u met mogelijkheid tot een vrijblijvende rondleiding in ons hoofdkantoor.

Je kan er meer ontdekken over onze projecten en thema’s die B als ontwerpbureau hoog in het vaandel draagt: duurzaamheid en circulair bouwen, onze cohousing-projecten, een aparte ruimte rond de kleinschaligere architectuur van B-bis en meer.

©Ilse Liekens

Lezingen

Naast het doorlopende programma organiseert B ook een reeks lezingen rond onze werking en een selectie lopende projecten. Per lezing is er een maximaal aantal deelnemers van 30 personen toegelaten. Schrijf je in voor de lezingen via onderstaand formulier. 

11u: B is

Sven Grooten, algemene leiding bij B-architecten, B-bis en B-city, geeft een blik achter de schermen van ons kantoor.

12u: Aquafin

Domien Wuyts en Larissa van Aalst lichten het ontwerp voor de nieuwe hoofdzetel van waterzuiveringsmaatschappij Aquafin in Aartselaar toe – een toonbeeld van duurzaam en circulair bouwen aan het kantoor van morgen.

13u: BWMSTR Label: Nieuwe Bronnen van Ontmoeten in de Stad

Met het BWMSTR-label wil de Vlaamse Bouwmeester vernieuwende en beleidsrelevante ideeën oppikken uit onderzoeks- en ontwerppraktijken. B werd geselecteerd met zijn onderzoek ‘Nieuwe Bronnen van Ontmoeten in de Stad’. Hanne De Vos en Silke De Greef lichten hun onderzoeksvraag toe en gaan hierbij in op hoe we ontmoetingsplekken rond water kunnen herintroduceren in de openbare, stedelijke omgeving, waar mensen graag samenkomen en zich meer bewust worden van het dreigende watertekort.

14u: Stadsgebouw Meir

Een must voor elke Antwerpenaar: Kristiaan Van Weert licht het ontwerp van het nieuwe stadsgebouw op de Meir toe, dat deze iconische plek zal verrijken met onder meer een nieuwe campus voor de Karel de Grote Hogeschool en een grootwarenhuis.

15u: Oudaansite

Sven Grooten en Patrick Janssens lichten mogelijke toekomstscenario’s voor de ontwikkeling van deze schakelplek in de Antwerpse binnenstad toe.

 

©Ilse Liekens
Bezoek tijdens de Dag van de architectuur ook Mundo-a en Het Scoutshuis van B-architecten.
  • ©Ilse Liekens

  • ©Ilse Liekens

  • ©Ilse Liekens

  • ©Ilse Liekens

  • ©Ilse Liekens

  • ©Ilse Liekens

  • ©Ilse Liekens

  • ©Ilse Liekens

  • ©Ilse Liekens

  • ©Ilse Liekens

D/a - Inschrijvingen Ontwerpbureau B-architecten, B-bis en B-city

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Ik schrijf me in voor deze lezing(en)(Vereist)
Praktische info

Locatie

Borgerhoutsestraat 22/01
2018 Antwerpen

Routebeschrijving

Tijdstippen

Vrije toegang op de site tussen 11 en 16u

Lezingen (inschrijving verplicht):
11u - B is
12u - Aquafin
13u - BWMSTR Label: Nieuwe Bronnen van Ontmoeten in de Stad
14u - Stadsgebouw Meir
15u - Oudaansite

Toegangsprijs

gratis

Per lezing is er een maximaal aantal deelnemers van 30 personen toegelaten.
Inschrijven vooraf verplicht.

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief