BC architects © Jasper Van der Linden

D/a: Ontwerpbureau BC architects & studies + BC materials

→ Brussels

Geworteld in Brussel en projecten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika: maak kennis met BC!

BC – Brussels Cooperation – is georganiseerd rond drie afzonderlijke entiteiten: BC architects, BC studies en BC materials. Deze hybride structuur stelt het team in staat diverse experimentele projecten uit te voeren waarin huidige bouw- en ontwerpprocessen worden bevraagd en herdacht. BC is gespecialiseerd in circulaire strategieën die zowel lokale bouwmaterialen als hun toepassingsmogelijkheden herwaarderen. Op deze manier wil BC de grenzen van architectuur op een pragmatische en duurzame manier verleggen.

Bij deze uitzonderlijke mix aan benaderingen hoort een atypische thuishaven. Letterlijk, want BC heeft een tijdelijk onderkomen gevonden aan de Kanaalzone, op de terreinen van de Haven van Brussel. Deze site in transitie werd de plek waar ze hun demonteerbare productiehal konden bouwen, waar BC materials grond van stadswerven omzet tot circulaire bouwmaterialen, en waar ook hun bureau en onderwijslaboratorium in gehuisvest is.

Kom het zelf ontdekken en krijg een unieke blik achter de schermen tijdens een rondleiding door de architecten. BC architects & studies leidt je rond om 14u, 16u en 18u in hun bureau en productiehal. De rondleiding duurt 45 minuten en biedt ruimte voor twintig deelnemers. Inschrijven is niet nodig, op tijd komen is dus de boodschap! 

  • © Dieter Van Caneghem

  • © Dieter Van Caneghem

  • BC architects © Jasper Van der Linden

    BC architects © Jasper Van der Linden

Praktische info

Locatie

Havenlaan 104, gebouw D, verdiep 5
1000 Brussels

Routebeschrijving

Van

14:00u

Tot

19:00u

Duur

45 min

Toegangsprijs

- Gratis
- Rondleiding om 14u, 16u, 18u (zonder inschrijving)

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief