Strategische zoutloods te Grobbendonk. (Foto: Stijn Bollaert)

D/a: Ontwerpbureau Orizon architectuur

→ Sint-Niklaas

Orizon architectuur : bureau en werk

Fotograaf: Stijn Bollaert

Orizon architectuur is een ervaren multidisciplinair bureau voor zowel architectuur, stabiliteit, EPB, (speciale) technieken en interieurvormgeving, gepassioneerd door complexe projecten met een extra uitdaging.  Orizon architectuur ontwerpt creatieve no-nonsense architectuur met een rationele insteek. Onze klanten zijn zowel particulieren, private ontwikkelaars, professionelen als publieke instanties. www.orizonarchitectuur.be.

Ons kantoor is gelegen in het centrum van Sint-Niklaas in het hart van ons werkgebied en op een boogscheut van het station. Het is gevestigd in een smal rijgebouw dat rond 1945 gebouwd werd als winkel met woning op de verdieping. Op de verdieping zou naar zeggen van de originele eigenaars een van de eerste uitgeruste badkamers van Sint-Niklaas zijn geweest.

Het gebouw werd duurzaam verbouwd met een combinatie van behoud, renovatie en integratie van nieuwe elementen. Het materiaalgebruik werd tot een minimum beperkt en de gevel kreeg terug de uitstraling van de glorie van de oude winkelstraat. Het FSC-gelabelde buitenschrijnwerk geeft een zachte hedendaags touch aan de smalle, eenvoudige laat-Art Deco gevel met wit metselwerk.  Het is één van de getuigen in de centrumstraat van een bloeiend commercieel verleden. Met een paar gerichte afbraken en ingrepen creëerden we een kantoor met een authentieke huiselijke sfeer.

 

Binnen in ons kantoor stellen wij het project “zoutloods te Grobbendonk” voor via foto’s en pamfletten (https://orizonarchitectuur.be/projecten/loods-in-gelamelleerd-hout-grobbendonk-77/ )

Momenteel is de strategisch zoutloods van Agentschap Wegen en Verkeer tot de nok gevuld met zout – waarvoor het gebouwd is –  en dus niet bezoekbaar. Het is een representatief project van Orizon architectuur waar duurzaamheid, constructie en vormgeving mekaars noodzakelijke voorwaarden vormen.

Kom gerust langs voor een kantoorbezoek op zondag 17-10-2021 tussen 11.00 en 16.00. Heel groot is het niet, dus reserveren is de boodschap! 😉

  • voorgevel kantoor Orizon architectuur

    voorgevel kantoor Orizon architectuur

  • Strategische zoutloods te Grobbendonk. (Foto: Stijn Bollaert)

    Strategische zoutloods te Grobbendonk. (Foto: Stijn Bollaert)

D/a - Inschrijvingen Ontwerpbureau Orizon architectuur

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Praktische info

Locatie

Truweelstraat 2
9100 Sint-Niklaas

Routebeschrijving

Van

11:00u

Tot

16:00u

Duur

30 minuten

Toegangsprijs

gratis

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief