POLO Architects

D/a: Ontwerpbureau POLO Architects Brussels

→ Brussel

Werp een unieke blik achter de schermen tijdens een bezoek aan POLO Architects gevestigd in het Koninklijk pakhuis Tour & Taxis in Brussel. POLO Architects verwelkomt je graag tussen 14u en 17u in hun studio op de tweede verdieping. Tijdens de Dag van de architectuur staat het team van stedenbouwkundigen en architecten je persoonlijk te woord en ontdek je alles over gerealiseerde projecten en projecten in uitvoering, ontwerpstudies, maquettes en visualisaties.

Inschrijven is niet nodig.

Meer info: POLO Architects

 

In 2015, bij de presentatie van het boek ‘POLO Architects’, besloot het architectenbureau Poponcini & Lootens ir. architecten zijn naam in te koken tot POLO Architects.

Het duo Mauro Poponcini & Patrick Lootens is vandaag uitgegroeid tot een architectenbureau met meer dan 100 medewerkers met opdrachten in heel België en daarbuiten: een stevig bureau, met veel kennis, bouw-kunde en ervaring. Maar ook en vooral een prachtig collectief van jonge en oudere medewerkers, van 29 jaar ervaring en branie, een kraamkamer voor komend talent, waar ieder zich kan ontplooien en verder kan groeien. De kantoren in Antwerpen & Brussel zijn echte ateliers, stimulerende vrijplaatsen van vakkundig spel.

Ook in het soort opdrachten zoekt POLO Architects meer de grenzen op en slaat vleugels uit: heel bewust verdiepen de architecten zich steeds meer in stedenbouwkundige vraagstukken, richten zich op masterplanning en op een strategische reflectie over ruimtelijke ordening. Daarnaast richt het kantoor zich nadrukkelijk steeds meer op kleinere opdrachten in de culturele of maatschappelijke sector. Deze ontwerpen tonen hoe kleinere maar met zorg ontworpen gebouwen het bureau intellectueel voeden en ontwerpers doet groeien. De ontplooiing van een cel interieur illustreert deze interdisciplinaire werkwijze.

POLO Architects is een amalgaam: een creatief vat vol tegenstrijdigheden, waarin zowel grote projecten (commercieel, privaat, publiek) een plaats hebben alsook de (kleine) uitzonderingen, en waar ontwerpkracht, creativiteit en reflectie de boventoon voeren. Het bureau voor stedenbouw, architectuur & interieurvormgeving is vertrouwd met de meest uiteenlopende schalen en programma’s – van locatieontwikkeling, masterplanning, scholen, universiteitsgebouwen, ziekenhuizen, cultuurcentra, industriegebouwen, (hoofd)kantoren, commerciële panden, woningbouw in alle soorten en maten, interieur projecten en scenografie, zowel nieuwbouw als renovatie: met feitelijk alles van stad tot stoel. Het ambieert uitdrukkelijk om zich te engageren en het experiment ten volle te omarmen.

POLO Architects ziet de diversiteit van opdrachten als een gegeven dat tegelijk vertrouwd is en een echte uitdaging – als een oproep om als ontwerpers de grenzen telkens weer te verleggen, het beste te geven daarbij tegelijk kunde en ervaring etaleren.

Graag bewijst POLO Architects zich: opnieuw, samen, anders. Het vooruitzicht is prikkelend.

Volg ons op Instagram en Linkedin.

Bezoek tijdens de Dag van de architectuur ook het Rode Kruis-Vlaanderen Zorghotel  in Zuienkerke van POLO Architects.
  • Cadiz, POLO Architects en META architectuurbureau (Foto: Stijn Bollaert)

    Cadiz, POLO Architects en META architectuurbureau (Foto: Stijn Bollaert)

  • Cadiz, POLO Architects en META architectuurbureau (Foto: Stijn Bollaert)

    Cadiz, POLO Architects en META architectuurbureau (Foto: Stijn Bollaert)

  • Zorghotel Polderwind Zuienkerk, POLO Architects, (Foto: Stijn Bollaert)

    Zorghotel Polderwind Zuienkerk, POLO Architects, (Foto: Stijn Bollaert)

  • POLO Architects

Praktische info

Locatie

Royal Depot Tour & Taxis
Havenlaan 86
1000 Brussel

Routebeschrijving

Van

14:00u

Tot

17:00u

Toegangsprijs

gratis

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief