De Bonte Koe, studiobont architecten, (Foto: Frederik Vercruysse)

D/a: Ontwerpbureau S T U D I O B O N T – atelierwoning

→ gent

Bezoek de atelierwoning 

Kom binnen, S T U D I O B O N T architecten opent de deuren!

De compacte atelierwoning in Gent vormt de uitvalsbasis voor het ontwerpbureau, dat Maarten Baeye en Karen Kesteloot in 2014 hebben opgericht.

Een tiental jaar geleden verbouwde het architectenkoppel het voormalig café “de bonte koe” tot hun eigen gezinswoning. Via minimale ingrepen werd de typologie van deze rijwoning stevig uitgedaagd. Compact wonen zonder in te boeten aan ruimte en groen werd vertaald in een aaneenschakeling van binnen- en buitenkamers die inwisselbaar zijn doorheen de seizoenen en de jaren.

Selectief uitbreken en open maken was de boodschap. Deze eerste missie kende een fijn vervolg, dankzij de unieke opportuniteit om de woning samen te voegen met het aanpalende pand. Een identieke woning, maar dan gespiegeld in plan. Het samenvoegen resulteerde in een flexibele structuur waar wonen en werken ongemerkt hand in hand gaan.

Maarten en Karen zetten hun strategie nauwgezet voort binnen het team S T U D I O B O N T. Hun engagement ligt in het optimaliseren van zowel bestaande als nieuwe structuren, zowel binnen als buiten. Hiertoe houden we er aan om vooreerst de troeven – inherent aan context of bouwwerk – bloot te leggen via een nauwkeurige lezing om strategisch en gericht in te grijpen met het oog op nieuwe benaderingen en onverwachte gebruiken.

Het team werkt ondertussen aan een brede waaier van projecten. Van haalbaarheidsonderzoek tot kleine interventies, meubelontwerp en herbestemmingsonderzoek. De inzet van grafisch materiaal en maquettes vormt daarbij een vaste tool die in alle fases van hun ontwerpen wordt toegepast.

Extra : rondleiding door de architecten

Kom langs en ontdek meer over de werkwijze van S T U D I O B O N T. De architecten voorzien een rondleiding in de atelierwoning, die meteen ook een blik achter de schermen biedt.

Meer info 

www.studiobont.be #studiobont

  • atelierwoning studiobont (foto: Frederik Vercruysse)
  • atelierwoning S T U D I O B O N T

    © Frederik Vercruysse

  • atelierwoning S T U D I O B O N T

    © Frederik Vercruysse

  • atelierwoning S T U D I O B O N T

    © Frederik Vercruysse

Praktische info

Locatie

spaanskasteelplein 23

9000 gent

Routebeschrijving

Van

10:00u

Tot

12:00u

Duur

45 min

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief