D/a: Ontwerpbureau TRANS architectuur | stedenbouw

→ Gent

Werp een unieke blik achter de schermen van TRANS architectuur | stedenbouw.

TRANS is een in Gent (B) gevestigde ontwerppraktijk die werd opgericht in 2011. Het is een team getalenteerde en gedreven architecten en stedenbouwkundigen onder leiding van Bram Aerts en Carolien Pasmans. Op korte tijd heeft het bureau een sterke reputatie opgebouwd als deel van een veelgeprezen generatie ontwerpers.

Al op korte tijd verwierf TRANS een sterke reputatie en werd in talrijke prijsvragen als laureaat aangeduid. Het bureau bestaat uit getalenteerde en sterk gemotiveerde architecten, ingenieur-architecten en stedenbouwkundigen. We werken steeds in een multidisciplinair verband dat projectmatig wordt samengesteld. We benaderen de complexiteit van de opgave integraal en verzamelen voor ieder project de juiste competenties en vooraanstaande deskundigen rond de opgave.

“TRANS architectuur | stedenbouw ontwerpt ruimte op de achtergrond, ten dienste van het leven dat er zich kan ontplooien. Af en toe treedt de ruimte naar voren en verduidelijkt iets wat we allicht al kenden, om terug te verdwijnen in een nabije afwezigheid.”

TRANS ontwerpt ‘bouwend’, met ruimtes, materialen, proporties en steeds bewust van de noodzaak de ruimte te vertalen in woorden, op basis van een rijk lexicon om preciezer en overtuig(en)d te ontwerpen. We handelen zeer bewust binnen de brede en rijke traditie die de bouwkunst kenmerkt. 

Al met onze eerste realisatie werden we genomineerd voor de Provinciale Architectuurprijs Vlaams Brabant. TRANS werd ook  genomineerd voor de Belgian Buildings Awards 2019, Jo Crepain awards 2019 en met het project ‘Ryhove Gent’ voor de EU Mies van der Rohe Award 2019. De activiteit van de vennoten in de academische wereld, zowel aan de KULeuven, de Universiteit Antwerpen, als aan de RAvB Rotterdam, verrijkt de ontwerppraktijk.

Meer info: TRANS

Bezoek tijdens de Dag van de architectuur ook Van Hoorebeke Timber en het Leietheater van TRANS architectuur l stedenbouw.
  • TRANS - van Hoorebeke Timber
Praktische info

Locatie

Bomastraat 10
9000 Gent

Routebeschrijving

Van

10:00u

Tot

16:00u

Toegangsprijs

Gratis

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief