De ontdekking van Oostende

→ Oostende

Deze wandeling is een eerste kennismaking met het erfgoed en de ontwikkeling van Oostende, ideaal voor wie de stad nog niet zo goed kent. Deze wandeling is gratis, maar inschrijven is verplicht.

Oostende is een relatief recente stad. Maar dat betekent niet dat er geen erfgoed te vinden is. En dan hebben we het niet alleen over de 19de-eeuwse erfenis van Leopold II, maar ook heel wat modernisme van na de Tweede Wereldoorlog. De stadsontwikkeling van Oostende komt al in de 18de eeuw op gang, de periode van de Oostendse Compagnie. Vanaf dan evolueerde Oostende van een versterkt vissersdorp (en kapersnest) naar een internationale haven en badplaats. Je ontdekt met een gids architectuurprojecten uit al die verschillende periodes tijdens een interactieve wandeling voor jong en oud.

Dit is een wandeling uit de reeks erfgoedwandelroutes in West-Vlaanderen van Westtoer. Je kan het parcours hier raadplegen of downloaden. De rondleidingen gebeuren met medewerking van de Oostende gidsenvereniging Lange Nelle.

De wandeling duurt 2 uur en is geschikt voor volwassenen en gezinnen met kinderen.
  • Thermae Palace Oostende ©Westtoer

Praktische info

Locatie

De inschrijvingen voor deze wandeling zijn zaterdag 16/10 om 12 uur afgesloten.
8400 Oostende

Routebeschrijving

Van

14:00u

Tot

16:00u

Duur

2 uur

Toegangsprijs

Gratis

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief