intersections_studioMariaYork

Intersections – Studio Maria York – Rooiplein 4

→ Borgerhout

Intersections

In deze tentoonstelling creëert Atelier Maria York een dialoog tussen de bestaande kantoorruimte van Rooilijn en hun installaties. Tussen het permanente en het tijdelijke; binnen en buiten; gebruikers en kijkers. Door houten constructies in de ruimte aan te brengen ontstaat er een ‘kruising’ van twee constructies. Eén die essentieel is voor de ruimte en één tijdelijke die dient als drager voor prints en projecties. De intersections verwijzen zowel naar het kruisen van elementen als naar het overlappen van ruimte.

Studio Maria York

Malgorzata Maria Olchowska is architect en graficus. York Bing Oh is architect en timmerman. Naast hun eigen praktijken werken ze samen aan verschillende projecten onder de naam Atelier Maria York. Dit is een doorlopend project dat verschillende gebieden van architectuur onderzoekt. Een praktijk die vaardigheden en kennis combineert binnen en buiten het architectuurveld.

Rooiplein

Als uitbreiding op het ontwerpbureau creëerde Rooilijn binnen de kantoorruimte Rooiplein. Deze tentoonstellingscyclus buit de publieke locatie van het bureau uit en organiseert tentoonstellingen over maatschappelijke, stedelijke, artistieke en ecologische thema’s en liefst een kruisbestuiving van dat alles. De vernissage van deze expo vindt plaats op de dag van de architectuur. Naast de expo presenteert Rooilijn ook plannen, maquettes en tekeningen van verschillende projecten.

Expo met steun van het district Borgerhout.

https://www.malgorzatamariaolchowska.com

https://atelieroh.com

https://rooilijn.be/rooiplein

 • intersections_studioMariaYork

  Intersections Rooiplein 4

 • intersections_studioMariaYork

  Intersections Rooiplein 4

 • intersections_studioMariaYork

  Intersections Rooiplein 4

 • intersections_studioMariaYork

  Intersections Rooiplein 4

 

Praktische info

Locatie

Gitschotellei 250
2140 Borgerhout

Routebeschrijving

Van

13:00u

Tot

18:00u

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief