Mount Average (foto: Julian Hetzel)

Mount Average

→ Oostende

Mount Average is een theatraal parcours. Je beweegt doorheen een geënsceneerde architectuur, langs ideologieën en de (vergane) architecturale resten daarvan. 

In zijn nieuwe installatieve performance Mount Average neemt theatermaker Julian Hetzel ons mee op een fabrieksbezoek dat ons confronteert met onze eigen ideologieën. Hij gebruikt de bustes van historische figuren, heersers, tirannen en dictators als bronmateriaal om het statische verleden te deconstrueren en het daarna te herwerken, fluïde te maken. 

(foto: Tina Herbots)

Door de samenwerking met de Brussels-Congolees theatermaker en rapper Pitcho Womba Conga wordt de link met het postkoloniale België snel duidelijk. En er is een directe link met Oostende, waar Leopold II zijn ideologie ook architecturaal heeft geuit.

Mount Average stelt verworven rechten, tradities, privileges en rijkdom, ideologieën en totalitaire ideeën in vraag, aspecten die elke (postkoloniale) maatschappij met zich meedraagt.

(foto: Julian Hetzel)

“De installatie Mount Average roept op tot reflectie” ★★★★☆ – de Volkskrant – Karin Veraart, 15-10-20

De Grote Post verwelkomt artiesten en publiek op een gastvrije plek waar verbinden, beleven en verbeelden centraal staan. Het gebouw van De Grote Post werd in de jaren ‘40 door Gaston Eysselinck ontworpen als een plek van transit, een modernistisch postgebouw met een functionele invulling, maar ook met artistieke accenten, waar het goed was om even stil te staan bij de schoonheid ervan. Het perfecte kader voor dit Festival van de architectuur.

 

Credits Mount Average

van Julian Hetzel met Kristien De Proost, Pitcho Womba Konga & Jana De Kockere
dramaturgie Miguel Angel Melgares
artistiek advies Sodja Lotker
productieleiding & decor Wim Clapdorp
productieassistent Valentine Galeyn
assistent scenografie Pleun Verhees
realisatie kostuums Andrea Kränzlin
techniek Piet Depoortere, Jannes Dierynck & Anne Meeussen
productie Ism & Heit Utrecht (NL) i.s.m. CAMPO Gent (BE) coproductie Frascati Producties Amsterdam, Standplaats Utrecht, SPRING Festival Utrecht, Schauspiel Leipzig (DE)
met de steun van Fonds Podiumkunsten NL, Fonds 21, Prins Bernhard Cultuurfonds, We Are Public, Kickstart Cultuurfonds, Vlaamse Gemeenschap & Stad Gent

Praktische info

Locatie

Hendrik Serruyslaan, 18A
8400 Oostende

Routebeschrijving Koop je ticket

Van

15:00u

Tot

20:00u

Duur

3 à 4 uur waarbij de bezoekers circuleren

Toegangsprijs

€ 16

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief