Westerwind (copyright Tim Van de Velde)

Ontdek de gebouwen van Oostendse Haard

→ Oostende

Wandel mee door de roots van De Oostendse Haard

Het Westerkwartier van Oostende is zowat de bakermat van De Oostendse Haard. Hier bouwde de sociale huisvestingsmaatschappij in de jaren ’20 haar eerste sociale woningen: arbeidershuisjes in tuinwijken. De doelstelling was van bij het begin: een huis bouwen waarin het aangenaam wonen is, in een omgeving waar het goed leven is. Deze doelstelling eert De Oostendse Haard tot op vandaag nog steeds: duurzame huisvesting, levende buurten.

Ontdek de eigenzinnigheid van het Oostendse Westerkwartier
Het Westerkwartier is ondertussen enorm geëvolueerd, mede dankzij De Oostendse Haard. Medewerkers van de sociale huisvestingsmaatschappij nemen je op deze Dag van de Architectuur 2021 graag mee op ontdekkingstocht door deze wijk.

Terwijl je wandelt door de straten en luistert naar de uitleg van de gids, zul je de sfeer kunnen opsnuiven van deze eigenzinnige, gezellige buurt. Op de wandeling krijg je uiteraard de kans om binnen te kijken in drie nieuwe gebouwen van De Oostendse Haard: Harlekijn, Westerwind en De Boeg. Elk in hun eigenheid, elk met hun unieke architectuur die toch perfect aansluit bij de omgeving. Je zal zo drie ankerpunten in de wijk kunnen ontdekken. Elk zijn ze onderdeel van het grotere verhaal dat De Oostendse Haard op het Westerkwartier schrijft en graag met jou deelt.

Elke gids neemt maximum 25 bezoekers mee. Een wandeling (inclusief bezoek aan de drie gebouwen) duurt ongeveer een uur. We openen in een eerste fase enkele tijdsloten. Merken we dat de interesse groeit, dan voegen we nog enkele wandelingen toe. Schrijf je hier in.

  • Harlekijn (copyright FVWW)

    Harlekijn (copyright FVWW)

  • De Boeg (copyright Tim Van de Velde)

    De Boeg (copyright Tim Van de Velde)

Praktische info

Locatie

Goedheidstraat 2
8400 Oostende

Routebeschrijving Schrijf je hier in

Tijdstippen

We voorzien wandelingen op vaste tijdstippen. Afhankelijk van de inschrijvingen, kunnen we meer tijdsloten open zetten.

Toegangsprijs

Gratis

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief