Ontmoetingsruimte Eikeldreef Pittem (copyright Tim Van de Velde)

Ontmoetingsruimte Eikeldreef Pittem

→ Pittem

Vlakbij het gemeentehuis, in het centrum van Pïttem, was een parking gelegen naast een oud leegstaand schoolgebouwtje. Via Selectie WinVorm werd onderzocht hoe deze plek en het gebouw opnieuw een betekenis konden krijgen voor de inwoners van de gemeente. Débardeur ging hiervoor in gesprek met de inwoners.

Hun ontwerp maakt de relatie duidelijk tussen het gebouw en de naastliggende buitenruimte.
De parking wordt ingeruild voor een groen plein. Het gebouw wordt gerenoveerd en verbouwd zodat het een flexibele invulling kan krijgen.

Een belangrijke eis bij het ontwerp was om zo veel mogelijk materialen van het oude gebouw te hergebruiken, en het gebouw zo veel mogelijk in zijn oorspronkelijke staat te herstellen. Daar is de ontwerper wonderwel in geslaagd.

De inrichting van het gebouw

Het linkerdeel wordt ingericht als een polyvalente ruimte, die volledig gesloten is met ramen en een deur. Het rechterdeel blijft open en wordt enkel afgesloten met een metalen poort.
Door de renovatie van het schoolgebouwtje en de toevoeging van een nieuw volume in metaal, is het gebouw zowel contextueel als verfrissend.

Door het gebouw gedeeltelijk open te maken, ontstaat een duidelijke relatie tussen het gebouw en de buitenruimte. Hierdoor ontstaan diverse mogelijkheden voor een gedifferentieerd gebruik van het gebouw en de buitenruimte.
Ook de buitenruimte wordt opgedeeld in drie sferen, wat diverse mogelijkheden van gebruik openhoudt: van een plek om activiteiten te organiseren tot een ruimte voor rust en ontspanning op bijvoorbeeld de petanquebaan en het speelveldje.

Praktische info

Locatie

Eikeldreef 21
8740 Pittem

Routebeschrijving

Van

10:00u

Tot

16:00u

Toegangsprijs

Gratis
Doorlopend vrij te bezoeken.

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief