Park Ter Walle Menen, foto Henk Wekking

Park Ter Walle Menen

→ Menen

Het stadspark Park Ter Walle is één van de groene longen in het centrum van Menen, en omgeven door de historisch waardevolle vestingmuren (aangelegd door onder andere Vauban).

De bestemming voor vrijetijdsbesteding gecombineerd met een participatief masterplan voor de stad, aangevuld met de nood aan een volledige toegankelijkheid (ook voor minder mobiele mensen), deed Menen in 2016 via de formule Oproep WinVorm een volledige studieopdracht voor de herinrichting van de site Park Ter Walle uitschrijven.

Het ontwerpbureau OTO uit Rotterdam (NL) haalde de opdracht binnen.

Het oorspronkelijke terrein wordt getransformeerd naar een echt stadspark met een natuurlijk karakter, waarin de eerdere  functies en elementen op een vanzelfsprekende manier worden opgenomen. Het karakter en het onderscheidend vermogen van het park worden bepaald door de cultuurhistorische elementen in het park, de oorspronkelijke ligging van de Geluwebeek en de integratie van allerlei bestaande en nieuwe parkfuncties als sport en spelen, om tot een multifunctioneel en gelaagd parkgebruik te komen waarbij het Park ter Walle een belangrijke aanvulling op het Brouwerspark wordt.

Park ter Walle heeft een extensief en weids karakter, met de aanwezigheid van natuur en water, er zijn mogelijkheden om te sporten of om een lange wandeling te maken, op parkhellingen kan er gespeeld worden, er zijn zitplekken met fantastisch zicht op de oude vesting en de oude beek wordt een wadi met een avontuurlijk pad.

Praktische info

Locatie

J. & M. Sabbestraat 163a

8930 Menen

Routebeschrijving

Tijdstippen

Van zonsopgang tot zonsondergang.

Toegangsprijs

Gratis
Vrij toegankelijk

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief