Zomercafé (Foto: WAUW Architectuurgidsen)

Schrijf je in voor de Summer School

Nieuws

Kan je de impact van een publieke ruimte volledig veranderen in een week tijd? En wat moet er dan worden aangepakt? Tijdens deze masterclass onderzoeken we wat publieke ruimte in een stad kan zijn.

De Stad Antwerpen (afdeling Ruimte) en het Vlaams Architectuurinstituut organiseren van 21 t/m 25 augustus een masterclass architectuur in deSingel.

Een week lang wordt er in deze masterclass geïnspireerd, getekend en gebouwd. Het resultaat? Dat bepaal jij.

Samen met architecten en experten onderzoeken we de ruimte. Is het een stil of juist een druk canvas? Een groene of open plek? En wat ontbreekt er nog? De lege ruimte is ons laboratorium om de stad en haar gezondheid, levendigheid en mobiliteit te bestuderen. Gepassioneerde sprekers inspireren ons, daarna gaan we aan de slag.

We ontwerpen, maken maquettes en bouwen op ware grootte, en vormen zo het plein om tot een droomplein. Iedere dag testen we het resultaat en verbeteren we ons ontwerp. Aan het einde van de week nodigen we de bewoners van deSingel, onze buren, vrienden en familie uit voor een knallend buurtfeest. Daarna vormt ons plein het uithangbord voor het Festival van de architectuur. Tot het einde van het festival kan iedereen de levensgrootte maquette beleven.

Voor wie is deze Summer School?

Iedereen met een hart voor architectuur. De masterclass is een kruisbestuiving tussen verschillende leeftijden (6-23 jaar), een unieke kans om eens te werken vanuit een brede beschouwing op architectuur. Ervaring in architectuur is niet nodig, wel een grote interesse ervoor.

Deze masterclass wordt ontworpen en begeleid door Studiebureau Endeavour en WAUW Architectuurgidsen. Zij voorzien je van de inspiratiemomenten, expertise en ontwerpbegeleiding doorheen de hele week.

Geïnteresseerd?

Schrijf je hier in

Locatie: deSingel Internationale Kunstcampus, Desguinlei 25, 2018 Antwerpen
Tijdstip: 9u30 – 16u / ma-vrij 21-25 augustus
Gratis
Toegankelijk van 6 t/m 23 jaar

Heb je nog vragen over de Summer School? Mail dan naar info@festivalvandearchitectuur.be  

 

 • (Foto: WAUW Architectuurgidsen)

  (Foto: WAUW Architectuurgidsen)

 • (Foto: WAUW Architectuurgidsen)

  (Foto: WAUW Architectuurgidsen)

 • Studio C (Foto: WAUW Architectuurgidsen)

  Studio C (Foto: WAUW Architectuurgidsen)

 • Storm op Komst (Foto: Sacha Jennis)

  Storm op Komst (Foto: Sacha Jennis)

 • (Foto: WAUW Architectuurgidsen)

  (Foto: WAUW Architectuurgidsen)

 • Zomercafé (Foto: Sophie Nuytten)

  Zomercafé (Foto: Sophie Nuytten)

De Summer School is een samenwerking tussen Stad Antwerpen (afdeling Ruimte) en het Vlaams Architectuurinstituut en kadert in de Summer School deSingel, waarin verschillende cursussen, workshops, masterclasses en stages rond de vier disciplines worden aangeboden.

Bekijk dit event ook in het programma van het Festival van de architectuur.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief