Kantoren META Antwerpen, META architectuurbureau (Foto: Filip Dujardin)

D/a: Ontwerpbureau META

→ Antwerpen

META houdt al sinds de oprichting kantoor op de eerste verdieping van een voormalige glasopslagplaats in het Schipperskwartier in Antwerpen. Deze buurt, vroeger vooral gekend als de ‘rosse buurt’, waar het evenwicht tussen prostitutie en wonen met de tijd verstoord was geraakt, is nu – na een ware metamorfose en vele innovatieve stadsprojecten later – een aangename woon- en werkbuurt. Een van de projecten die mee gestalte gaf aan die herwaardering, was het stedelijk ontwikkelingsproject Falconrui van META in opdracht van AG VESPA.

Het kantoor zelf – destijds ‘op de groei’ gekocht – was door de jaren heen te krap geworden en een uitbreiding en renovatie drong zich op. De bovenliggende verdieping werd aangekocht en het kantoor werd volledig gerenoveerd. Ook dat tonen we u graag.

We bieden u tijdens de Dag van de architectuur natuurlijk vooral een blik op enkele van onze uiteenlopende projecten: Bruges Meeting & Convention Centre samen met Eduardo Souto De Moura, Dakserre Agrotopia, Universiteitsgebouwen O en M, Appartementen KAAI37, Kleuterschool Xaveriuscollege,… We tonen plannen, beelden, schetsen, staan klaar voor een woordje uitleg en beantwoorden graag uw vragen.

Of kom langs voor een pingpongwedstrijd. Dat kan ook.

Voor META is architectuur een ambacht dat vakmanschap vereist. Dan kan elk ontwerpvraagstuk een uitgebouwde oplossing krijgen zonder dat de gemakkelijke weg of het platgetreden pad moet opgezocht worden. De ontwerpen kunnen daarom wel eens nukkig zijn of weerstand bieden of zelfs wringen, maar ze maken het bouwen steeds eenvoudig, zelfs evident.

Als ontwerper en bouwer neemt META de vrijheid om ambitieus te zijn. Om een gebouw zo juist mogelijk te ontwerpen zodat functie en invulling simpel aanpasbaar worden. Om met een ontwerp een gebouw zijn eigen onvoorspelbare geschiedenis en toekomst te laten schrijven.

Bezoek tijdens de Dag van de architectuur ook kleuterschool Xaveriuscollege van META.
  • Kantoren META Antwerpen, META architectuurbureau (Foto: Filip Dujardin)

    Kantoren META Antwerpen, META architectuurbureau (Foto: Filip Dujardin)

Praktische info

Locatie

Grote Kraaiwijk 3
2000 Antwerpen

Routebeschrijving

Van

14:00u

Tot

17:00u

Toegangsprijs

gratis

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief