D/a: Ontwerpbureau POLYGOON Architectuur

→ Deurne (Antwerpen)

POLYGOON Architectuur in torengebouw uit 1965

Geen hoogtevrees? Het kantoor van POLYGOON is gevestigd op de 15de verdieping in het centrum van Deurne, Antwerpen. Via een kleine lift bereik je deze etage van het gebouw uit 1965. De toren met 17 verdiepingen werd gebouwd in een tijd dat er weinige stedenbouwkundige regels of beperkingen bestonden.

De hoogbouw, ontworpen door architect Etienne Oppeel, is een soort van landmark in Deurne Centrum. Het is een ruw vormgegeven modernistisch gebouw, strategisch gelegen op de kop van een spievormige bouwblok in de ‘Expo-wijk’ uit het interbellum, een wijk met brede lanen en weinig groen helaas. Het is niet het meest spectaculaire gebouw, wel beeldbepalend én met vele interessante gebouwen in de omgeving, zoals het Koninklijk Atheneum (Eduard Van Steenbergen), de bibliotheek (Jul De Roover) en de Expohal.

Het originele interieur en de indeling van het appartement uit de jaren ’60 werden bewaard. Vanuit de kantoorruimte heb je een uniek zicht op de omgeving rond Deurne. Op het bureau worden maquettes, foto’s en plannen tentoongesteld van werk van afgelopen 5 jaar.

POLYGOON Architectuur maakt heldere en realiseerbare ontwerpen waar de gebruiker een centrale rol in speelt, met veel aandacht voor milieu, duurzaamheid en het gebruik van natuurlijke materialen. Het bureau werkt aan een breed palet van architectuuropdrachten op vlak van bestemming, schaal en afwerking en dit voor zowel particulieren, private organisaties als de overheid.

Bezoek tijdens de Dag van de architectuur ook de cohousing Rijkswachtkazerne in Deurne van POLYGOON Architectuur i.s.m. Jouri De Pelecijn architect, 1,5 km verder gelegen.
  • zicht op torengebouw met kantoor Polygoon

  • Rijkswachtkazerne Deurne, Architecten: Polygoon Architectuur en Jouri De Pelecijn, Foto: Stijn Bollaert

  • POLYGOON Architectuur

  • POLYGOON Architectuur

  • POLYGOON Architectuur

Praktische info

Locatie

Te Couwelaarlei 103 bus 66
2100 Deurne (Antwerpen)

Routebeschrijving

Van

10:00u

Tot

17:00u

Duur

Vrij toegankelijk zonder reservatie

Toegangsprijs

gratis

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief