Kantoor BB

D/a: Ontwerpbureau Bureau Bouwtechniek

→ Antwerpen

Bureau Bouwtechniek neemt zijn intrek op de site Nieuw Zuid

In januari 2021 verhuisden we naar de site Nieuw Zuid in Antwerpen. Het Nieuw Zuid is een nieuwe wijk in het hart van Antwerpen, gelegen tussen het nieuwe Justitiepaleis en de Scheldekaaien.

Samen met grondeigenaar Triple Living bouwen we mee aan de ontwikkeling van deze nieuwe microgemeenschap langs de Schelde. Zo realiseerden we er samen met Johannes Norlander Arkitektur uit Göteborg en murmuur architecten uit Gent o.a. ons nieuw kantoor.

Ligging
Ons kantoor bevindt zich op de gelijkvloerse verdieping. Het strekt zich uit van de Schelde tot het Panamarenkoplein, het hart van deze nieuwe wijk. Behalve een fenomenaal zicht op de Schelde, kunnen we in de verte ook zowel het Havenhuis als het Mas bewonderen. Beide zijn projecten uit ons portfolio.
In de bouwlagen boven ons kantoor werden 70 appartementen voorzien. Op het gelijkvloers, aan de kant van het Panamarenkoplein, is er ruimte voorzien voor een gezellige bar of bistro.

Beton
Dat ons gebouw in beton is opgetrokken, valt moeilijk te ontkennen. Bijzonder aan het ontwerp en zeker zo spannend tijdens de uitvoering, zijn de ter plaatste gestorte betonnen terrassen. Als strakke horizontale kaders houden ze het gebouw bij elkaar. Een structuur poedercoating van het aluminium schrijnwerk en de borstwering zorgt voor een sterk, monochroom beeld. Hierdoor verdwijnen de dieper gelegen glaspartijen als het ware in het gevelbeeld.

Duurzaam
Duurzaamheid is voor Bureau Bouwtechniek een belangrijk thema. Bovendien streven we ernaar om de principes van circulair bouwen in al onze projecten aan te bieden. Ook in het ontwerp en de inrichting van ons nieuwe kantoor staan duurzaamheid en circulariteit voorop. Zowel wat de structuur als de inrichting betreft werd er maximaal ingezet op duurzaamheid, toekomstig hergebruik en materiaalrecuperatie.

Collega’s drukken stempel op de inrichting
Via intensieve workshops kregen onze medewerkers inspraak in de organisatie van hun kantoor zodat het kwalitatief en aangenaam vertoeven is op hun nieuwe werkplek. Zo kreeg onze kantine een upgrade tot polyvalente ruimte ‘Kaffehus’ en is ze ook extern inzetbaar.

Extra: rondleiding
Een van onze architecten geeft tekst en uitleg bij de duurzame en circulaire principes van ons gebouw en neemt je mee naar het dak voor een verbluffende kijk op onze wijk aan de Schelde. Als afsluiter bieden we je een drankje aan in ons eigen Kaffehus. Wees welkom!

Afspraak om 14:00 en 15:30u. De rondleiding neemt 1u in beslag. Op voorhand inschrijven is zinvol, dat kan via onderstaand formulier.

Meer weten over Bureau Bouwtechniek?

PS
Op de Dag van de Architectuur krijg je de kans om 2 van onze projecten in het echt te bezoeken: de Gare Maritime in Brussel en stadsbibliotheek Het predikheren in Mechelen.

 

 

 

 

 

 

 

D/a - Inschrijvingen Ontwerpbureau Bureau Bouwtechniek

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Praktische info

Locatie

Michel de Braeystraat 8
2000 Antwerpen

Routebeschrijving

Tijdstippen

Nadja Van Houten en Thijs Verfaillie nemen je graag op sleeptouw door het gebouw. Je komt er meer te weten over het concept, ontwerp en de invulling en organisatie van de werkplekken.

Je kan kiezen tussen een rondleiding om 14:00 en 15:30u.

Na de rondleiding kan je in ons Kaffhus terecht voor een drankje en een gezellige babbel met Jan Moens en Mark Sette.

Toegangsprijs

Gratis.

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief